Portret in olieverf op linnen doek.

Altijd al eens een leuk portret willen schilderen?
Sinds kort is ook dat mogelijk. Helaas kan dat niet in een dag(deel) gerealiseerd worden. De opbouw van het schilderij en het gebruik van olieverf vraagt de nodige tijd. En…je wilt toch ook dat het een beetje gaat lijken op je voorbeeld. Dit kan alleen in meerdere dagdelen. Waarom niet in dagen? Omdat de opbouwfases binnen dat dagdeel te realiseren zijn en het doek krijgt voldoende tijd om te drogen tot de volgende fase.

Waar moet je aan denken.
Tijdens een kop koffie/thee kijken we alvast wat iedereen heeft meegebracht om aan te werken en bespreken we of je er zelf al een idee bij hebt. Daarna wordt je stap voor stap in elke fase meegenomen tot het eindresultaat. Je krijgt uitleg over de gebruikte kleuren en het mengen ervan. Uiteraard mag je ook je eigen gevoel of impressie volgen. Elk dagdeel zal er qua opzet hetzelfde uitzien.

Wat gaan we doen.
Het is de inschatting dat het mogelijk moet zijn in 5 à 6 dagdelen een portret af te hebben. Deze dagdelen zullen steeds zo’n 2 ½ uur duren.
Op het 6e dagdeel geven we 50% korting (zie verder tarieven).
Er wordt gewerkt met olieverf en een doek van 30 x 40 cm. Na deze cursus heb je de basis van het portret schilderen gelegd.